Azi.hr je nova informativna stranica o avionskim, pomorskim i željezničkim nesrećama kojoj je cilj informiranje i pokušaj spriječavanja i smanjivanja istih.

Naime, razvojem prometa u svijetu, Hrvatska koja je neminovno dio Europe i globalnih procesa postala je važno čvorište koje povezuje istok i zapad. Također, budući da je pomorska zemlja, osim kopnenih i zračnih puteva, razvijeni su i oni pomorski pa možemo reći da u Hrvatskoj broj plovila i vozila raste ogromnom brzinom. Dok je u ekonomskom smislu to izrazito bitan faktor za razvoj jedne zemlje, s druge strane se javljaju problemi gubitka ljudskih života koje je sve teže spriječiti. Još jedan od problema Hrvatske su stara i dotrajala prometna sredstva koja dodatno ugrožavaju ljudske živote. Ukoliko Hrvatska želi biti dio svjetske i Europske elite morat će poraditi na sigurnosti putnika i zaštititi svako ljudsko biće koje prolazi kroz ovu zemlju.

Europski standardi su jako visoki, a Hrvatska koja je tek ušla u Europsku Uniju zasad uveliko kaska za njima.

avionskim, pomorskim i željezničkim nesrećamaU ovom smislu je zanimljivo da jedna velika avionska kompanija Croatia airlines na svojoj web stranici ima sekciju “održavanje aviona” što je jedan vrlo bitan korak ka pouzdanosti i sigurnosti putnika. Tu možete praktično naći sve što vas zanima vezano za održavanje i popravke aviona, pa ćete se tako mnogo lakše odlučiti da sjednete u avion i praktično povjerite svoj život navedenoj kompaniji. Ovo je dakle jedan zanimljiv primjer u kojem smijeru trebaju djelovati hrvatske tvrtke.

Naravno sama stručnost u održavanju vozila, kao i kvalificiranost ljudi koji vode brigu o vozilima predstavljaju ključnu stvar na koju je potrebno obratiti pažnju kada govorimo o sigurnosti u prometu.